Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки України в Одеській області скерували до суду обвинувальний акт щодо трьох одеситів, які незаконно виготовляли та продавали алкогольні напої, повідомляє прес-служба БЕБ.

Під час слідства було встановлено, алкоголь виготовлявся в антисанітарних умовах, збували товар під виглядом горілки. Для цього одесити використовував нежитлове приміщення в одному з районів міста. Готову продукцію фігуранти продавали через сайт безкоштовних оголошень, відправляли замовнику через поштову службу, а також поставляли замовникам на території Одеси. Незаконною діяльністю займалися понад півроку.

У результаті обшуку детективи Теруправління БЕБ вилучили понад 400 л спирту, ємності для пакування готових незаконно виготовлених алкогольних напоїв, ароматизатори, більше тисячі тетрапаків та вже готову продукцію, яка була призначена для реалізації. На вилучене майно накладено арешт, його орієнтовна вартість становить понад 1 млн грн.

Організатору групи та двом його спільникам було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою), ч. 1, 2 ст. 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Наразі досудове розслідування завершено.

Нагадаємо, у січні цього року детективи Теруправління Бюро економічної безпеки в Одеській області скерували до суду обвинувальний акт відносно двох осіб, незаконна діяльність яких призвела до масового отруєння сурогатним алкоголем. Ця справа набула особливого розголосу через масову гибель людей: внаслідок вживання цих напоїв загинуло 8 людей, ще 4 було госпіталізовано. За словами керівника Теруправління БЕБ в Одеській області Сергія Мунтяна, тоді детективи Бюро провели 14 обшуків в Одеській області та місті Дніпро, а також у населеному пункті, де сталась трагедія. Медична експертиза визнала, що сурогатний алкоголь містив отруйну хімічну речовину - метанол, яка стала причиною загибелі людей.