«З початку поточного року роботодавці Одещини сплатили 8,2 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 14,3 відс, або на 1 млрд грн більше за відповідний період минулого року.

Зокрема, впродовж квітня 2024 року платники регіону до пенсійного та соціальних фондів сплатили 2,2 млрд грн, що на 16,3 відс перевищує показники січня – квітня 2023 року», – повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.

Нагадуємо, що єдиний внесок – це консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування в обов’язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Звертаємо увагу платників податків, що до страхового стажу зараховуються періоди роботи лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Тож несплата єдиного внеску призводить до втрати страхового стажу працівника, необхідного для призначення пенсійних виплат у майбутньому.

Нагадуємо, що:

10 травня 2024 року – останній день подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за І квартал 2024 року;

20 травня 2024 року – гранична дата сплати єдиного внеску нарахованого за квітень 2024 року работодавцями за найманих працівників (крім гірничих підприємств);

28 травня 2024 року – останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за квітень 2024 року гірничими підприємствами за найманих працівників.

Актуальні рахунки для сплати єдиного внеску для платників Одеської області, розміщено на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за покликанням.